Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Kedrinės Pinijos

Taip vadinamos valgomos kedrinių, italinių, sibirinių ir kitų pušinių šeimai priklausančių spygliuočių medžių sėklos, mums geriau žinomos kedrų riešutų pavadinimu. Skirtingų rūšių medžių subrandintos sėklos skiriasi dydžiu, visos jos padengtos rudos spalvos sumedėjusiu apdangalu, kurio viduje slypi švelnaus skonio aliejingas branduolys. Kedrinės pinijos – vertingas maisto produktas, žinomas ir vartojamas daugiau nei šešis tūkstančius metų. Atšiauriame Sibire sibirinės pušys vadinamos „duonos medžiu”, iš jų sėklų malami miltai. Sausoje keptuvėje paskrudintas pinijas galima kramsnoti kaip užkandį, gardinti jomis salotas, špinatų ir baklažanų patiekalus. Sugrūstų pinijų maišoma į pešto padažą. Pinijų sėklos yra labai aliejingos, iš jų išspaustas aliejus vartojamas kaip vaistas nuo visų ligų.

Komentarai