Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

AGURKŲ TRĘŠIMAS ORGANINĖMIS TRĄŠOMIS

Pirmąjį kartą agurkus patariama tręšti, kai jie ima žydėti: 10 litrų vandens ištirpinkite po 1 arbatinį šaukštelį kalio sulfato, karbamido ir superfosfato bei 1 stiklinę karvių mėšlo.
1 m2 dirvožemio patariama palieti 5-6 litrais šio tirpalo.

Derančius agurkus patariama patręšti dar 3 kartus. Pirmąjį kartą tręšdami, viename kibire vandens supilkite pusę litro šviežio paukščių mėšlo, 1 valgomąjį šaukštą natrio ir fosforo trąšų mišinio bei 3 valgomuosius šaukštus medžio pelenų.

Antrąjį kartą agurkus tręškite po 15 – 18 dienų: 10 litrų vandens supilkite 1 litrą karvių mėšlo tirpalo (santykiu 1 : 3), po 1 arbatinį šaukštelį kalio sulfato, superfosfato ir karbamido. Šį tirpalą būtinai nukoš-kite ir 8 – 10 litrų tirpalo paliekite 1 m2 dirvos.

Trečiąjį ir paskutinį kartą agurkus tręškite po 15 dienų: 10 litrų vandens praskieskite 1 litrą vištų mėšlo tirpalo ir 1 valgomąjį šaukštą kompleksinių mineralinių trąšų. 1 m2 dirvos patariama palieti 5 litrais taip paruošto, tirpalo.

Komentarai