Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

ŽALIŲJŲ DARŽOVIŲ DŽIOVINIMAS

džiovinamų žaliųjų daržovių pašalinamas vanduo, o jose pagausėja sausųjų medžiagų koncentracija.

Džiovinti galima ne tik žaliąsias daržoves, bet ir daugelį vaisių, uogų bei grybų.
Petražoles, krapus, salierus ir kitas žaliąsias daržoves ypač kruopščiai perplaukite vandens srove, tada šias daržoves nupurtykite arba nusausinkite rankšluosčiu. Džiovinamas žaliąsias daržoves reikia suverti ant siūlo arba sudėti ant medžiagos ar popieriaus lapų.

Daržovių žalumos negalima džiovinti saulėje; ją reikia džiovinti gerai vėdinamoje patalpoje, nes saulėje suyra žaliosiose daržovėse esantis karotinas ir mineralinės medžiagos, o džiovinama žaluma ima gelsti. Gerai vėdinamose patalpose, o ne saulėje, taip pat patariama džiovinti petražoles, salierų ir morkų šakniastiebius.

Džiovinamas morkas sutarkuokite stambia tarka, o džiovinamus salierų ir petražolių šakniavaisius supjaustykite kubeliais.

Paruoštus šakniavaisius galima džiovinti ir ant centrinio šildymo radiatorių, ant jų uždėjus medžiagą ar popieriaus lapą.

Komentarai