Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Sriubos Virimas

• Sriuboms virti naudokite ne koncentruotą, o pačios virtą mėsos arba daržovių sultinį. Jei sriubas verdate dažnai, pagaminkite didesnį sultinio kiekį, supilstykite į plastikinę tarą ir užsaldykite. Šaldiklyje daržovių sultinį galima laikyti iki šešių mėnesių.
• Verdant sriubą iš kelių sudedamųjų dalių, labai svarbu visus produktus dėti į verdantį vandenį. Sudėjusi vieną produktą, palaukite, kol sriuba užvirs, tik tada dėkite kitą.
• Sriuba bus gardesnė, jei smulkintus svogūnus dėsite ne tiesiai į verdantį sultinį, o šiek tiek apkepinsite keptuvėje įkaitintame svieste. Tik neleiskite svogūnams suskrusti, nes apkars. Taip pat galite apkepti ir tarkuotas ar griežinėliais pjaustytas morkas.
• Jei gaminate pienišką sriubą, kruopas ir makaronus pirmiausia išvirkite pasūdytame vandenyje, tik paskui supilkite pieną. Piene ryžiai ir makaronai verda ilgiau, todėl ištęžta. Kad pieniška sriuba neprisviltų, virkite ją puode storu dugnu ir ant silpnos ugnies.
• Sriubai baigiant virti, išgriebkite laurų lapus – likę puode jie suteiks sriubai nemalonų prieskonį.
• Sriubą maišykite iš lėto ratu, kad nesutrintumėte daržovių.
• Nevirkite daržovių sriubos labai ilgai, nes produktai sukris, juose liks mažiau vertingųjų medžiagų. • Jei persūdėte sriubą, paimkite saujelę ryžių, suberkite į marlę, suriškite ryšulėlį, įmeskite į sriubą, vėliau išgriebkite. Ryžiai sugers druskos perteklių.

Komentarai