Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Sėklų Kaitinimas Ir Dezinfekavimas

SĖKLŲ KAITINIMAS
Jei pasėsite pakaitintas sėklas, gana greitai užaugs sveiki ir stiprūs daigai, pagausės derlius.
60 laipsnių orkaitėje 3 valandas prieš sėją patariama kaitinti pomidorų ir agurkų sėklas. Šias sėklas plonu sluoksniu suberkite ant kepimo skardoje ištiesto popieriaus. Kaitinamas sėklas kelis kartus ap-verskite. Agurkų sėklas galima kaitinti ir kiek kitaip: šias sėklas suberkite į marlės maišelius ir juos pakabinkite šalia krosnies.
Sėklas kaitinti patariama likus 1,5-2 mėnesiams iki sėjos, o vėliau jas laikyti 20 °C temperatūros patalpose. Specialistai teigia, jog prieš sėją būtina kaitinti kelerius metus išlaikytas agurkų sėklas.

SĖKLŲ DEZINFEKAVIMAS
Norėdami dezinfekuoti sėklas, jas pamirkykite kalio permanganato tirpale; 0,5 litro vandens ištirpinkite 1 g kalio permanganato. Šiame tirpale sėklas pamirkykite 20 minučių, o vėliau perplaukite vandens srove. Dezinfekuodami pomidorų sėklas, jas 24 valandas pamirkykite alijošiaus sultyse, o vėliau perplaukite vandens srove. Dezinfekuotos sėklos užaugins stiprius ir sveikus daigus, vėliau augalai rečiau sirgs ir užaugins gausesnį derlių.

Komentarai