Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Saulėgrąžų Sėklos

Dideliais geltonos spalvos žiedais žydinčios ir stambias aliejingas sėklas brandinančios saulėgrąžos į Europą atkeliavo iš Šiaurės Amerikos. Ilgai saulėgrąžos buvo auginamos kaip dekoratyvinis augalas, nors europiečiai puikiai žinojo, kad indėnai valgo šio augalo sėklas ir spaudžia iš jų aliejų. Gliaudytos saulėgrąžos – puikus energijos šaltinis. Jas galima valgyti vienas (sėklos ypač skanios, kai jas šiek tiek paskrudiname), paskaninti šviežių daržovių salotas, namuose kepamą duoną.

Morkų ir saulėgrąžų salotos
• 2 morkos, •sauja saulėgrąžų, • sauja razinų, •skiltelė česnako, 92 šaukštai neriebaus majonezo, •žiupsnelis druskos.
Razinas išbrinkykite šiltame vandenyje. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais. Dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, nuvarvintas razinas ir saulėgrąžas, išspauskite česnaką, sukrėskite majonezą, truputi pasūdykite ir išmaišykite. Patiekite su skrudintos duonos riekele.

Komentarai