Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Pomidorų Konservavimas

Kaip žinia, žiemą švieži pomidorai nepasižymi ypatingu skoniu, todėl šiuo metų laiku tinkamesnis produktas eksperimentams virtuvėje – kvapūs ir sultingi savos gamybos ar pirktiniai konservuoti pomidorai.

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad konservuotuose pomidoruose esantį antioksidantą llkopeną žmogaus organizmas per skrandžio gleivinę įsisavina gerokai lengviau nei esantį šviežiuose pomidoruose.

Konservuoti pomidorai -vienas iš universaliausių produktų, naudojamų daugybės pasaulio šalių virtuvėse. Tokiomis savo sultyse konservuotomis daržovėmis drąsiai galima keisti bet kokį pirktinį krakmolu sutirštintą pomidorų padažą, jas tinka naudoti ruošiant įvairius šaltus bei karštus valgius, gėrimus. Bet kokiame pikantiškame marinate konservuoti pomidorai itin dera su įvairių rūšių mėsos kepsniais (ypač čirškintais ant grotelių), vytinta mėsa, fermentiniais sūriais. Konservuotais pomidorais labai tinka gardinti daržovių troškinius, mėsos bei pyragėlių įdarus, paskaninti picą, makaronų valgius, karštus sumuštinius, mėsos, makaronų bei daržovių apkepus. Šį sykį pateiksime kelis profesionalaus kulinaro pasiūlymus toms šeimininkėms, kurios pritingi sukti galvą, kur panaudoti konservuotus pomidorus.

ŠALTAS PADAŽAS. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinki te 2-3 šaukštus smulkintų svo gūnų. Sukrėskite 200 g savo sul tyse konservuotų pomidorų be odelių, įdėkite trinto česnako, pagal skonį įberkite rudojo cuk raus, druskos bei maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir uždengu si apie 10 minučių pakaitinkite. Į atvėsusią masę įmaišykite virt krevečių, smulkintų salierų lapkočių arba juodųjų alyvuogių. PIKANTIŠKA SRIUBA. Puode su storu dugnu pakepinkite porą smulkintų česnako skiltelių. Su krėskite skardinę savo sultyse konservuotų pomidorų be ode lių, pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir virkite apie 10 minučių. Nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpinki te šaukštelį krakmolo, Įmaišykite į sriubą ir dar porą minučių pakai tinkite. Tiekite pagardintą tarkuotu
parmezanu.

POMIDORŲ DREBUČIAI.

Dvi skardines savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių pertrinkite per sietelį, sukrėskite į puodą ir pakaitinkite iki virimo. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Kai tyrė atvės, įmaišykite nedideliame kiekyje vėsaus vandens išbrinkintą, paskui karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną (litrui tyrės imkite maždaug 50 g). Gautą masę supilstykite į dekoratyvius serviravimo indelius ir pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekdama ant kiekvieno drebučio uždėkite po kelis mo-relos griežinėlius, viršų apibarstykite smulkintais šviežiais bazilikais.

Komentarai