Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Moliūgų sėklos

Didelės žalsvos spalvos moliūgų sėklos – gardus ir sveikas užkandis, puikus sriubų, salotų ir kepinių pagardas.

Moliūgų sėklos ruošiamos visiškai subrendus vaisiams. Nuskinti moliūgai dar 1-2 mėnesius laikomi, kol sėklos visiškai subręs. Nuo minkštimo atskirtos sėklos nuplaunamos ir džiovinamos paskleistos plonu sluoksniu šiltoje sausoje vietoje. Gerai išdžiūvusių moliūgų sėklų lukštas turi būti gelsvai baltos spalvos, o sėklos – gelsvai žalios, bekvapės, traškios.

Moliūgų sėklose gausu mūsų organizmui gyvybiškai svarbių medžiagų, todėl per dieną rekomenduojama suvalgyti 2-3 šaukštus sėklų. Jomis galima gardinti pertrintas sriubas, šviežių daržovių salotas, namuose kepamą duoną. Paskrudinusi moliūgų sėklas sausoje keptuvėje ir šiek tiek pabūdžiusi, paruošite gardų užkandį. Salotoms ir sriuboms skaninti naudokite tamsiai žalios spalvos sodraus skonio moliūgų sėklų aliejų. Jis suteiks patiekalams ypatingą prieskonį.

Komentarai