Axel: Baldai, Durys, Remontas, Sveikata, Kompiuteriai

Garų Puodai vs Daugiafunkciniai Puodai

Kaip ir minėjome, daugiafunkciu puodu galima ir garinti maistą. O garų puode nepagaminsi nei sriubos, nei kepto viščiuko, nei daržovių savo sultyse. Tad jei pasirinksi daugiafunkcį puodą, galėsi pagaminti kur kas įvairesnių patiekalų. Kita vertus, garų puode vienu metu gali gaminti net kelis patiekalus. Kaip ir kitų, taip ir šių puodų tarnavimo laikas, be abejo, priklauso ir nuo gamintojo, ir nuo naudojimosi instrukcijų laikymosi, ir nuo gaminimo intensyvumo. Apskaičiuota, kad garu puodasvidutinis ir garų, ir daugia-funkcių puodų tarnavimo laikas – 5 metai.

Kaip prižiūrėti puodus

■    Abiejų rūšių puodai prižiūrimi gana paprastai – indus plauni šiltu vandeniu, korpusą valai drėgna šluoste.

■    Kartkartėmis reikėtų šalinti apnašas nuo elektrinio garų puodo kaitinimo elemento (pvz., citrinų rūgštimi). Garų puodo indai yra be nesvylančios dangos, todėl juos galima plauti indaplovėje ir naudoti įprastus indų ploviklius, miltelius.

■    Naudojantis daugiafunkciu puodu, būtina labai atidžiai stebėti, kad tarp indo su produktais ir korpuso neatsirastų pašalinių dalelių – maisto produktų gabalėlių, vandens.

■    Patį indą plauti reikia labai atsargiai, minkšta kempine, plovikliais be abrazyvinių medžiagų. Priežiūros reikia garų išleidimo vožtuvui, dangčio vidinei dangai.

Komentarai

Comments are closed.